Website aflat partial in Mentenanta * Incercam sa procesam orice comanda, daca apar modificari va vom contacta imediat!

Conditii retur

Politica de vanzari a magazinului total-it.ro prevede ca orice Client/Cumparator are dreptul sa notifice in scris total-it.ro.ro pe adresa office@total-it.ro ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. 

Daca in decurs de 14 zile calendaristice, din orice motiv, doriti sa renuntati la achizitionarea produsului dumneavoastra, este de ajuns sa ni-l trimiteti si veti primi banii inapoi in cont. 

Produsul trebuie returnat la adresa indicata completand Formularul de retur.

Conform articolului 7 alin. 1 din OG 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta si Legii nr. 51/2003, care aproba Ordonanta, „consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

Astfel in aceasta situatie, Clientul/Cumparatorul se obliga sa notifice total-it.ro, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin completarea Formularului de retur in termen de maxim 14 zile de la primirea produselor. 

Clientul este responsabil sa se asigure ca produsele se vor returna in maxim 14 zile de la primirea coletului, in caz contrar total-it.ro poate refuza coletul. Singurele costuri care cad in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. 

In orice situatie de returnare a produselor, este obligatoriu ca acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.). Sub nici o forma produsul, accesoriile si consumabilele  cu care acesta a  fost livrat  nu  trebuie sa prezinte urme de lovire, zgarieturi, vopsea  zgariata sau sarita,  suruburi sau accesorii de fixare indoite rupte sau zgariate, consumabile folosite, deoarece in acest  situatii nu  se  va accepta returul produselor produsul accesoriile si consumabilele urmand dupa constatare sa fie returnate catre client pe cheltuiala acestuia.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte, cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client catre total-it.ro.

Conform art 10 lit. c din O.G. 130/2000 total-it.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea urmatoarelor produse: Produse de uz-casnic folosite, imprimante ale caror cartuse au fost desfacute si utilizate, soft-uri desigilate, etc.

Pe fiecare pagina de produs exista informatia privind posibilitatea de retur. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set. 

Costul returului, conform legii, va fi suportat in intregime de catre Client.

Se vor returna integral banii aferenti marfii, fara insa a se returna costul de transport si taxele de ramburs daca este cazul (daca s-a platit numerar la curier).

In situatia in care marfa a fost platita cu cardul se va returna contravaloarea marfii (fara taxele de transport sau de procesare card) in max 15 zile lucratoare.

In situatia in care produsul a fost livrat cu transport gratuit la returnarea banilor se va tine cont de costul de transport platit de societatea Total Computers SRL proprietara site-ului www.total-it.ro catre curieri conform costurilor de transport.

Pentru o mai rapida solutionare a cererilor Clientilor total-it.ro accepta retururi exclusiv prin curier. Retururile se fac intotdeauna pe adresa: Localitatea Vaslui, Strada Stefan cel Mare nr. 90, Judetul Vaslui.

Returul banilor se face NUMAI in cont bancar, returul in numerar fiind exclus.

Returul banilor se face in maxim 30 de zile calendaristice conform legii numai in cont bancar.

Banii se vor returna numai dupa ce produsul a fost primit de reprezentantii total-it.ro si a fost verificat.

Daca produsul, consumabilele sau accesoriile acestuia prezinta distrugeri sau deteriorari mentionate la paragraful anterior nu se accepta returul.

Daca produsul prezinta urme de folosire intensa, deteriorari si distrugeri mecanice total-it.ro isi rezerva dreptul sa nu despagubeasca  clientul produsul fiind returnat la client pe cheltuiala acestuia.

Daca nu aveti cont sau nu va aduceti aminte adresa de mail sau parola cu care ati initiat contul trimiteti mail la office@total-it.ro cu titlul retur urmat de Numele Dvs. In campul mail-ului precizati produsul la care vreti sa renuntati si care sunt motivele.

In situatia in care la desfacerea coletului ai observat ca produsul este deteriorat sau lovit te rugam sa semnalezi acest lucru curierului si sa ne transmiti pe adresa office@total-it.ro poze cu produsul si ambalajul. In max 48 ore departamentul Customer Suport Total Computers va prelua si rezolva problema inlocuind produsul. Taxele de transport/inlocuire vor fi platite in intregime de total-it.ro 

  • Daca produsele achizitionate sunt nefunctionale sau prezinta vicii de fabricatie, vor fi inlocuite pe loc cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris catre Total Computers SRL in termen de 48 de ore de la receptionarea produsului defect. Daca produsul nu mai este disponibil, la alegerea clientului, fie se va inlocui cu un produs similar, fie se va returna contravaloarea acestuia in contul persoanei fizice sau juridice care a platiti contravaloarea initiala a produsului/produselor;
  • Cheltuielile de transport vor fi suportate integral de catre Total Computers SRL;
  • Daca notificarea se va face ulterior termenului sus mentionat de 48 de ore, produsele fac obiectul garantiei.

Returul produselor se supune ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, cu modificarile si completarile ulterioare:

„Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la comanda, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.”

In orice situatie de returnare a produselor (chiar si cand returnarea ii este imputabila Total Computers SRL colete deteriorate, produse gresit facturate/gresit livrate, produse cu defecte de fabricatie), acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.). 

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara deteriorari, fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de client in corespondenta cu reprezentantii total-it.ro).

Produsele ce constituie un set trebuie in mod obligatoriu returnate ca set.

In situatia in care doresti sa schimbi produsul primit deoarece nu esti multumit  de caracteristicile lui semnaleaza la office@total-it.ro sau la telefon (0335) 881 230 iar departamentul vanzari total-it.ro va prelua si rezolva problema in max 48 ore lucratoare. 

Conform legislatiei in vigoare Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii ( in concordanta 100 % cu legislatia europeana – Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor ) consumatorul este orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii. In consecinta o persoana juridica nu poate beneficia de prevederile acesteia.

Va multumim pentru intelegere.